Nederlandse doelmannen willen geen helm

Minutenlang lag hij op het veld, roerloos. Zelfs zijn vingers bewogen niet. PSV-doelman Przemyslaw Tyton, moest zelfs per brancard het veld verlaten.  Na een half uur spelen raakte ploeggenoot Timothy Derijck het hoofd van de 24-jarige doelman en vrijwel gelijk ging het licht uit bij de Poolse keeper.

Tyton is inmiddels al enige tijd aan het revalideren en heeft zelf goede hoop dat hij snel weer op het veld kan staan. Maar er zijn meer keepers geweest met hoofdblessures. Het allerbekendste voorbeeld is Chelsea-doelman Petr Cech. In een wedstrijd tussen Chelsea en Reading FC werd de Tsjechische doelman geraakt aan het hoofd (zie hier hoe deze blessure tot stand kwam).  De diagnose in het ziekenhuis, een schedelbasisfractuur. Sinds januari 2007 draagt Cech een helm. De keeper geeft zelf aan dat een tweede botsing fataal zou kunnen zijn. Hij zal daarom niet snel zonder helm in het doel te zien zijn.

Uit een rondgang van de VVCS bij de keepers in Nederland blijkt dat bijna geen enkele keeper in het doel wil staan met een helm. Alleen Sparta-doelman Nico Pellatz probeert een helm uit. ”Ik ben de eerste in Nederland die een helm gaat dragen en misschien gaan er nog wel andere volgen”, zegt de Duitse doelwachter.

De blessure van PSV-doelman Przemyslaw Tyton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.