Slacklinen doe je zo!

Slacklinen wordt steeds populairder. De sport is overgewaaid uit Amerika en verovert langzaam maar zeker Nederland. Steeds meer mensen wandelen op elastiek. Jonas Konijnenberg (21) geeft workshops door het hele land, maar er zelf met een slackline op uit trekken naar het Wilhelmina- of Julianapark, kan natuurlijk ook.

Een slackline  kun je kopen bij verschillende webshops, maar ook in de grotere bergsportwinkels. Waarom daar? Slackline is oorspronkelijk bedacht door een groepje bergbeklimmers. Omdat het weer te slecht was om te klimmen, maar zij toch bezig wilden blijven, spanden ze een lijn tussen twee bomen en oefenden trucjes uit om d e tijd te doden.

Beginnen met slacklinen

Beginnende slackliners kunnen het beste een brede band aanschaffen van 50 mm. De makkelijkste manier is om de lijn strak te hangen en de afstand tussen de twee uiteindes niet te groot te maken. Zorg voor een zachte ondergrond voor het geval je valt.

Heb je eenmaal een slackline aangeschaft, dan moet deze natuurlijk bevestigd worden. Dit kun je doen tussen twee vaststaande punten, bijvoorbeeld tussen twee bomen. Hoe je de slackline bevestigd, zie je in dit filmpje

Voor een beginner is het natuurlijk de kunst om überhaupt op een slackline te gaan staan. De volgende tips kunnen je daarbij helpen:

 • Kijk nooit naar je voeten
 • Ga rechtop staan met één voet op de lijn
 • Strek je armen zijwaarts uit
 • Negeer de beweging van de lijn
 • Zoek een focuspunt aan het einde van de lijn
 • Wees ontspannen

Meer tips zijn hier in een filmpje te zien.

En dan?

Wanneer je eenmaal staat, is het de kunst om ook daadwerkelijk te blijven staan. De volgende tips kunnen je daar bij helpen:

 • Kijk niet naar de grond, want dan val je
 • Probeer eerst goed op één been te kunnen staan en gebruik de andere als contragewicht.
 • Blijf staren naar een focuspunt, bijvoorbeeld de boom

Wanneer je geoefend hebt met het bewaren van je evenwicht, kun je zelf bepalen hoe ver je wilt gaan. Door af te wijken van je focuspunt, kun je misschien eens een draai maken. Oefening baart kunst!

Een gedachte over “Slacklinen doe je zo!

 • 8 februari, 2012 om 13:40
  Permalink

  What i don’t understood is actually how you are not really much more well-liked than you might be right now. You’re so intelligent. You realize therefore significantly relating to this subject, made me personally consider it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it is one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.