Stadsbeiaardier Utrecht jaagt haar dromen na

Zeven jaar geleden kwam Malgosia Fiebignaar Nederland om haar master te halen aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Haar droom was om ooit op het carillon van de Dom te mogen spelen. Nu, zeven jaar later is zij de stadsbeiaardier van Utrecht. Twee keer per week bestijgt zij de 465 treden naar de Domtoren, om daar hoog boven de stad een uur lang de klokken te bespelen.
Ze bespeelt niet alleen de klokken van de Dom. Ook die van de Nicolaikerk aan het Nicolaaskerkhof in het centrum van Utrecht.

Muziek

Het is een misverstand dat een beiaardier alleen maar oude, zware, klassieke muziek speelt. Dat bewijst Malgosia Fiebig. Zij speelt vaak voor de afwisseling moderne, populaire muziek. Zoals bijvoorbeeld Adele.
Luister hier naar de versie van Malgosia Fiebig. [audio:http://www.campusblog.nl/wp-content/uploads/2011/10/mp3_1-2-MP3-for-Audio-Podcasting.mp3]

Naast het spelen op de Dom heeft Fiebig nog een andere droom. Het bespelen van het carillon op de Bok Tower in de Verenigde Staten. Het duurt niet lang meer voordat ook deze droom in vervulling gaat. Komend voorjaar mag de Poolse tijdens het 21e Internationale Carillon Festival een concert op de toren verzorgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.