Café Averechts

In de Utrechtse vogelbuurt, om precies te zijn in de Lijsterstraat, zit op de hoek café Averechts. Dit café is niet zomaar een café, het draait namelijk geheel op goede doelen-acties. Daarnaast heeft de Utrechtse studentenvereniging Spontaan het café tot trefpunt omgedoopt en vinden er vergaderingen plaats. Dat Spontaan voor Averechts gekozen heeft is geen toeval. Ex-Spontaanvoozitter Jermaine van Laarhoven:” We hebben voor het café gekozen omdat het past in onze mindsetting. Spontaan is een idealistische studentenvereniging die zich zoveel mogelijk maatschappelijk inzet. We hebben projecten als ‘adopteer een oma’ en ‘ Spontaan aan de bak’. Idealisten en andere maatschappelijke betrokkenen kunnen bij Averechts goed terecht”.

 

De inkomsten van het café gaan grotendeels naar goede doelen, daarom worden er wekelijks benefietavonden georganiseerd. Op de site van het café springt dan ook direct een goedgevulde agenda in het oog waarop de aanstaande evenementen prijken. Deze opbrengsten gaan naar goede doelen of NGO’s of non-profit organisations over de hele wereld; van India tot Nederland, want ook in ons land is nog genoeg te doen.

Ondanks de politieke geëngageerdheid heeft Averechts altijd kunnen overleven aangezien het in 1982 de deuren opende. In 2000 schreef Skip, Averechtser vanaf het eerste uur, zijn herinneringen aan de totstandkoming op en verdeelde de eerste vijftien jaar op in vier perioden: Van 1982 tot 1986: de oprichting en de door de politiek geïnspireerde fase, 1986-1987 ‘times are changing: stoppen of doorgaan?, 1988-1990: ‘vernieuwde’  koers, Averechts als zelfstandige onderneming en tot slot 1990-1998: de aankoop, de verbouwing en de toekomst. Voor meer informatie hierover, kijk op:

http://www.averechts.nl/joomla/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1#.TuCutnNW5ZQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.