Knip je haar voor het goede doel!

Allemaal proberen we ons steentje bij te dragen voor het goede doel, maar we hebben lang niet allemaal miljoenen op onze bankrekening staan die we zomaar kunnen doneren. Stichting Haarwensen kun je op een hele andere manier steunen; namelijk door het doneren van je haar!

De meesten van ons komen er niet dagelijks mee in aanraking, maar per jaar krijgen zo’n 400 kinderen in de leeftijd 0 – 15 jaar kanker. Om hun ziekte te bestrijden moeten ze vaak chemotherapie ondergaan met haaruitval als gevolg. Een pruik gemaakt van echt mensenhaar is vaak onbetaalbaar en daarom kunnen ouders van zieke kinderen zich deze meestal niet veroorloven. Daar komt Stichting Haarwensen in beeld, zij zamelen geld en haar in om gratis pruiken van te maken voor kinderen tot 18 jaar.

 

Haardonor worden

Dit haar komen ze bij Stichting Haarwensen natuurlijk niet zomaar aan, daarvoor hebben ze haardonoren nodig. En iedereen kan als haardonor fungeren, dus jij ook. Mocht je je haar willen doneren, dan zitten daar wel een paar spelregels aan verbonden:

– De lengte van het haar moet minimaal 25 cm zijn,

– Het maakt niet uit welke haarkleur je hebt, alles is welkom,

– Het liefst ontvangt de stichting je haar in een vlecht,

– En het maakt niet uit of je je oude paardenstaart al dertig jaar in de kast hebt liggen, haar blijft altijd goed en dus welkom!

 

Voor de deelnemende kappers in regio Utrecht, klik je hier. Als je van tevoren anageeft dat je je haar wilt doneren aan Stichting Haarwensen, zal je knipbeurt gratis zijn! Het wordt dus tijd om je haar te laten groeien om het uiteindelijk te doneren aan de stichting. Mocht je nog twijfelen, bekijk dan het onderstaande filmpje. Lee-Ann ging je namelijk voor en liet haar lange lokken eraf halen voor het goede doel.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.