Michelinster, fastfood en …. en Tv-dining?

Het is nodig om te overleven, maar het kan ook lekker zijn: eten. Hoewel de mensheid zich al eeuwenlang bezighoudt met voedselbereiding kan de gastronomische wereld anders worden benaderd dan de simpele aardappelen met kool. Campusblog zet er drie  op een rijtje.


 

Michelinsterren

Koken werd verheven tot een kunst. De michelinster is in 19o0 in het leven geroepen voor de waardering van wegrestauranten in Frankrijk, om chauffeurs zo wegwijs te maken. Door de jaren heen is de michelinster echter uitgegroeid tot een instituut dat restauranst wereldwijd onder de loep neemt en beoordeelt op de kookkunst. Op dit  moment heeft Nederland 72 restaurants met een michelinster. De hoogste waardering die een restaurant kan ontvangen is drie sterren.

 

Fastfoodrestaurants
Het restaurant met de gele M is toch wel de bekendste. Fastfoodrestaurants hebben ons idee van eten radicaal veranderd. Een maaltijd is een goedkope, snelle hap, waar geen moeite voor hoeft te worden gedaan. Het vettige eten is populair vanwege de lage prijs, al komt dit de kwaliteit van het eten niet ten goede. Een fastfoodrestaurant zal nooit of te nimmer kans maken op een Michelinster.


TV-Dining
Is dit de volgende grote revolutie in de restaurantwereld? Eten voor de televisie doen we allemaal, maar in restaurants is het nog vrij onbekend. In Nederland is het mogelijk om voor een televisie te dineren in Amsterdam en Bunnik. Je krijgt een persoonlijke televisie voor je neus en kunt zappen tussen tientallen zenders, terwijl de ober je bestelling brengt.
De televisie geeft voor afleiding, maar zorgt er ook voor dat je aandacht niet alleen op het voedsel is gericht. Wegkauwen zonder nadenken is het gevolg. De Michelinbroeders zouden het niets vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.