Online activisme

Vroeger waren de werkvloer, de straat en de schoolbanken de plekken waar demonstraties werden voorbereid, maar tegenwoordig is internet een onmisbare platform voor het organiseren en coördineren van diverse manifestaties.  Hierbij zijn social media, zoals Facebook en Twitter, nieuwe middelen die activisten tot hun beschikking hebben.

Social Media kan een belangrijke rol spelen in de informatievoorziening over een opstand of een demonstratie. Daarnaast kan deze media gebruikt worden als platform voor bewustwordingscampagnes en aankondigingen van protestbijeenkomsten. Maar mensen kunnen ook hun onvrede uiten en hun boodschap verspreiden op internet.

Deze manier van actie voeren wordt ook wel digitaal activisme genoemd. Met deze vorm van demonstreren hoeft de actievoerder niet meer de straat op en kan hij zich zonder al te veel in te spannen klagen over de misstanden in de wereld . Ondanks de vele voordelen, heeft deze vorm van actie voeren ook een keerzijde: de traditionele manier van demonstreren wordt langzamerhand vervangen door online activisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.