Online snelcursus streetpainting

In de studio vertelde Peter Westerink van Planet Streetpainting over zijn werk als professioneel stoepkrijter. Wil je zelf ook een het krijten gaan? Volg dan eerst de online snelcursus van CampusBlog.

De snelcursus bestaat grofweg uit drie stappen:

  • Selecteren en bewerken afbeelding/foto
  • Ondergrond uitzoeken
  • Aan de slag

Maar eerst is het van belang om te weten waar het gedetailleerd stoepkrijten vandaan komt. Dan begrijp je ook de keuze voor de afbeeldingen hieronder beter. Oorspronkelijk komt het van de ‘I Madonnari’, Italiaanse kunstenaars die in eerste instantie kathedralen beschilderden. Toen alle kathedralen voorzien waren van tekeningen besloten de kunstenaars hun geld te gaan verdienen door op festivals en evenementen, want die had je in de zestiende eeuw ook, de ‘stoep’ te gaan bekrijten met afbeeldingen van bekende kunstenaars uit die tijd.

STAP 1 – Selecteren en bewerken afbeelding/foto:

  Kies een afbeelding (van foto tot kassabon), verdeel deze in vakjes met en raster en geef alle vakjes een naam zoals men dat bij schaken ook doet. Dit zorgt ervoor dat de verhouding in de afbeelding hetzelfde  blijven. Zorg voor voldoende kopieën, zeker als je met meerdere mensen aan de slag gaat.

 

 

 

 

STAP 2 – Ondergrond uitzoeken:
Stoepkrijten kan onder andere op asfalt, beton, stoeptegels en klinkers. Voegen zijn geen probleem, maar mos in de voegen kan voor problemen zorgen. Veeg de ondergrond goed schoon en zorg dat deze droog is. Zet met koort het raster uit en zet de nummers en de letters op de verticale en horizontale as. Plak de randen van je kunstwerk af met tape zodat je mooie strakke lijnen krijgt.

 

 

 

 

STAP 3 – Aan de slag:
Een beginner kan prima aan de slag met ‘kinderkrijt’. Krijtjes in meerdere kleuren en verschillende breedtes zijn te verkrijgen in hobbywinkels of via internet. Werk met je afbeelding in de hand vakje voor vakje van boven naar beneden, verwijder het metselkoort en de tape en je kunstwerk is klaar!


 

 

 

TIPS:

  • Draag kniebeschermers
  • Midden in je werkstuk iets aanpassen? Loop of kruip over een stuk karton!
  • Een kruimeldief komt goed van pas bij het verwijderen van overig materiaal.

Succes!

BRON: EHOW

Nog even ter inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.