Thuiscursus taart maken

 

Een mooi met marsepein versierde taart is natuurlijk geweldig voor een feest. Maar een taart is niet alleen mooi, het is ook ontzettend lekker. Een marsepeintaart maken kan gemakkelijk thuis, het is namelijk heel simpel. 

Als eerste moet het biscuit worden gemaakt. Doe vijf eieren en 150gr suiker in een bak, die in heet water staat, en mix net zo lang tot het mooi schuimig is.Voeg daarna al scheppend de 150gr bloem en maizena toe aan de lobbige massa. Zodra dit een mooie egale massa is, kan het in het ingevette bakblik worden gegoten.

Zet de oven op 185°C en laat het biscuit 45 minuten in de oven staan.

Intussen kan de vulling worden gemaakt. Maak met een vork de monchou los in een kom. Voeg hier suiker aan toe en maak dit tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Doe de opgeklopte slagroom bij het monchou mengsel. Mix dit samen nog drie minuten tot een romig geheel. Zet daarna de monchoumix ruim een half uur in de koelkast.

Voor de tweede laag vulling nemen we aardbeienvulling. Verhit in een pannetje de aardbeienvulling. Wel in een beetje koud water twee blaadjes gelatine. Voeg de gewelde gelatine toe aan de vlaaivulling en roer net zo lang totdat de gelatine is opgelost. Zet het daarna direct in de vriezer om af te koelen.

In de tussentijd is het biscuit gebakken. Prik met een satéprikker of een breinaald in de taart om te zien of de taart gaar is. Komt het stokje er droog uit? Dan is de taart gaar. Stort de taart ondersteboven op een rooster. Snijd het biscuit meteen in drie gelijke plakken. Leg deze apart van elkaar om af te koelen.

Haal de monchou en de aardbeienvulling uit de koelkast en vriezer. Verdeel de monchou gelijk voer de onderste laag van de taart. Leg hier een tweede plak biscuit op en bestrijk deze met de tweede vulling. Nu kan de derde en laatste plak erop. Laat de taart hierna even rusten.

Rol de marsepein uit op een gladde ondergrond tot een ronde plak van vier millimeter dik. Mocht de marsepein aan de oppervlak blijven plakken, strooi dan wat poedersuiker over de tafel. Als de marsepein goed uitgerold is, leg dit dan voorzichtig op de taart en strijk met de hand de plooien aan de zijkant strak.

De taart is nu bekleed en kan nu met marsepein worden versierd. Bijvoorbeeld met een strik, klik hier.

Dat maakt de taart een lust voor het oog en extra lekker.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.