Volg je eigen eurobiljetten

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar het volgen van je eigen eurobiljetten is leuk! We hebben het over EuroBillTracking, een hobby die geen geld kost, maar waar je wel geld voor nodig hebt. Het klinkt een beetje als een hobby voor nerds, maar ruim 170.000 Europeanen gingen je voor. In twee simpele stappen kun jij ook een heuse Euro Bill Tracker worden.

Eerst surf je naar de website van EuroBillTracker en hier maak je een account aan. Zodra je account is aangemaakt en geactiveerd, kun je je biljetten gaan invoeren. De kunst is om een zogenaamde hit te krijgen.

Een hit kan je op twee manieren krijgen. De eerste manier is als je je biljet invoert en hij is eerder al door iemand anders ingevoerd. Dan heb je meteen een hit en zie je op een kaartje welke afstand jouw biljet heeft afgelegd. Ook kun je jouw biljet als eerste invoeren en dan heb je niet meteen een hit. Als iemand anders, ergens in de wereld, later hetzelfde biljet invoert, heb je ook een hit. Je ontvangt dat in je mail een hitrapport met de informatie waar je biljet elders in de wereld is opgedoken.

Belangrijk bij het volgen van eurobiljetten is natuurlijk om zoveel mogelijk biljetten in te voeren. Maarten Steendam, presentator bij RTV Utrecht en fervente tracker, heeft al ruim 35.000 biljetten ingevoerd. “En dat zijn er vergeleken bij andere trackers, nog best wel weinig.” Maarten heeft een aantal tips om een goede tracker te worden:

1. Betaal altijd contant. Zo ontvang je altijd nieuwe biljetten en blijven jouw eigen biljetten rouleren. Dit vergroot de kans op een hit.

2. Betaal een zo klein mogelijk bedrag, het liefst iets van onder de 5 euro, met een zo groot mogelijk biljet, bijvoorbeeld 50 euro. Dan ontvang je veel wisselgeld, waarschijnlijk een aantal biljetten, die je dan weer kunt invoeren op de website.

3. Probeer zoveel mogelijk briefjes van 5 euro te verzamelen en in te voeren. Deze briefjes zijn namelijk het meest in omloop en daarom ook het vaakst ingevoerd. Met een 5-euro-biljet maak je de meeste kans op een hit.

4. Vraag aan vrienden of familie of ze bankbiljetten op zak hebben. Noteer de serienummers en shortcodes, vraag waar ze ze hebben ontvangen en voer ook deze biljetten in. Hoe meer biljetten je invoert, hoe meer kans om een hit te scoren natuurlijk.

5. Speel nooit vals! Wees altijd eerlijk over waar je je het biljet hebt ontvangen.

Hopelijk heb je helemaal zin gekregen om jouw eigen biljetten te gaan volgen! Registreer je dus snel en wie weet heb je vandaag nog je eerste hit te pakken!

EĆ©n gedachte over “Volg je eigen eurobiljetten

  • 2 februari, 2012 om 14:20
    Permalink

    I’m typically to blogging and i actually appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your website and keep checking for brand new information.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.