Bewoners van de Kersenboomgaard

In het item over de Kersenboomgaard lieten Iris, Shanna, Anoek en Jesse hun atelierwoningen zien. Wil je meer weten over deze kunstenaars en hun werken? Lees dan even verder.

Iris Frederix

Iris studeerde in 2004 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst (KABK) in Den Haag. In haar schilderijen staat de bezieling van het leven centraal. Ze gebruikt heldere kleuren, grote doeken en de juiste sfeerbeelden. Voor ze aan een schilderij begint, leeft ze zich goed in in het thema. Meestal maakt ze dan een serie werken. Daarnaast maakt ze portretten en verfschetsen (in opdracht).

Schildercursus
In september geeft Iris een schildercursus in haar atelier. Zeven zondagmiddagen geeft ze les aan zowel mensen die nog nooit geschilderd hebben, als mensen die al wel dingen gemaakt hebben. Aan een groepje van ongeveer tien creatievelingen legt zij de kneepjes van het schildervak uit in haar atelier. Interesse in zo’n cursus, of wil je meer informatie over Iris en haar schilderijen? Kijk dan op haar website.

Shanna Deurloo

Shanna studeerde af aan de Kunstacademie in Utrecht. In 2008 startte zij samen met Robert Jan Snoeks het bedrijf textring.eu.  Samen maken zij textringen: ringen waarin woorden en plaatjes staan gegraveerd. Iemand kan dan zelf een ring uitzoeken: goud, zilver, dik of dun. Shanna en Robert Jan maken de ringen dan zoals jij ze wilt hebben.


Daarnaast heeft Shanna een bedrijf in tassen, die ze zelf ontwerpt.

Meer weten over de ringen en tassen? Kijk dan hier voor de textringen, of hier voor de tassen.

Jesse van Boheemen

Jesse hebben we al eens eerder voorbij zien komen, in het item over meubels van ziek bomenhout. Jesse werkte al boomverzorger in de gemeente Utrecht, en kwam er achter dat hij het fantastisch vond om meubels en kunstwerken te maken van het hout dat hij kapte. Hij deed de hout- en meubileringsopleiding om zich er in te specialiseren. In zijn atelier maakt hij nu zijn ontwerpen, op zijn werkplek werkt hij ze uit. Meer informatie over Jesse en zijn kunstwerken vind je hier .

Anoek de Wit

Anoek ontdekte al op jonge leeftijd dat zij creatief was. Inmiddels maakt zij muurschilderingen op locatie, maakt zij schilderijen, en ontwerpt zij haar eigen sieraden.
Benieuwd naar wat zij allemaal doet met haar bedrijf Anoek Artistiek? Bekijk het hier

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.