De bergen van Frankrijk

De Alpe d’Hues is een van de bekendste bergen in Frankrijk. Natuurlijk is deze berg bekend van de Tour de France. Veel toeristen gaan met veel plezier op vakantie richting deze bergen. Wat is er nou mooier om je tussen de bergen te begeven, als je meer dan het helft van het jaar vast zit in dit vlakke koude kikkerlandje?

In de Alpen van Frankrijk ligt de Mont Blanc, letterlijk witte berg genoemd. Dit is de hoogste berg van Europa. Met zijn 4800 meter rijkt deze berg overal bovenuit.
Naast de Alpen,  is in Frankrijk het gebergte de Pyreneeën te vinden. In Zuid-West- Frankrijk en Noord Spanje zijn de gehele Pyreneeën te vinden. Deze bergen bestaan uit diepe ravijnen en scherpe haarspeldbochten. Het hoogste punt van de Pyreneeën is zo’n 3000 meter.
Maar Frankrijk heeft nog meer hoogtepunten. Ook de Vogezen bestaat uit kale bergtoppen die uitgestrekt gaan boven bossen en meren.
Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen op deze bergen?

Activiteiten
Naast de bergen van Frankrijk op te fietsen, zijn er nog meer mogelijkheden om je te vermaken tussen de bergen in Frankrijk. De grote hoogtes van Frankrijk zijn ook geschikt om mooie wandelingen langs te maken, om te skieën of om te snowboarden.
Ben je geinteresseerd in een reisje naar de bergen van Frankrijk? Kijk op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.