De ‘Priester van de Galgenwaard’ over Mihai Nesu

Uit het interview dat CampusTalk had met Jacob Mulenga, bleek dat het geloof in zijn leven een gigantische rol speelt. Dit is niet aan het wankelen gebracht door de vreselijke blessure die ploeggenoot Mihai Nesu opliep. Hoewel het steeds beter met hem gaat, kan hij het grootste deel van zijn lichaam nog altijd niet bewegen.

 

‘’Op de dag dat Mihai zijn nekwervel brak, revalideerde ik nog steeds van mijn eerste zware knieblessure. De meeste jongens op de club waren totaal overstuur.Toen ik het hoorde was ik ook even helemaal de weg kwijt. Het heeft me wakker geschud. Iedereen die Mihai heeft gezien, weet nu dat je moet waarderen wat je hebt. Dit is hoe het leven dus ook kan zijn: dat is de keiharde realiteit.

 

Het kan allemaal in één ogenblik klaar zijn. En als dit Mihai kon overkomen, kan het bij iedereen. Alleen God bepaalt of het wel of niet gebeurt. Mihai is een hele sterke jongen. Zeker in mentaal opzicht. Tot hij weer kan lopen, zal hij niet opgeven en blijven doorgaan. Ook Mihai gelooft in God. Ik heb weleens met hem gebeden, en ik weet dat hij het zelf ook geregeld doet. Hij blijft geloven, en daardoor weet hij dat het goed zal gaan komen.’’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.