Gebaren met je kind

Het zou geweldig zijn als je als ouder zou weten wat er allemaal gebeurt in het koppie van je kind. Omdat praten wat lastig blijkt bij kids van een paar maanden oud, kan je beter gebarentaal gebruiken. Babygebarentaal om precies te zijn.

 

De fijne kneepjes van het vak
Babygebarentaal is niet zo lastig als je in eerste instantie denkt. Het is wel gebaseerd op de doventaal, maar gebruikt alleen maar korte gebaren en woorden zoals ‘kip’, ‘wacht’ en ‘boterham’. Geïntresseerd geraakt in deze vorm van communiceren met je kind? CampusTalk geeft je een snelcursus babygebaren!

 

 

      

Links het gebaar voor ‘Aap’. Rechts het gebaar voor ‘Slapen’.

Simpele handelingen
Als je in de dierentuin wil duidelijk maken aan je kind dat er een aap in een kooi zit, bal je allebei je vuisten en sla je die zachtjes op je borst.
Wil je duidelijk maken dat je kind een middagdutje gaat doen, leg dan je rechterhand op je wang en beweeg je hoofd opzij. Door dit vaak te herhalen herkent je kind op een gegeven moment deze gebaren en weet het waar het aan toe is.

 

Gebarenwoordenboek
Op de website van het Gebarencentrum vind je een zogenaamd gebarenwoordenboek speciaal voor babygebarentaal. Hier worden alle woorden uitgebeeld en kun je het snel en gemakkelijk aanleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.