Schietend kanker te lijf

 Kinderen met kanker kunnen dankzij de game Re-mission de gevolgen van de ziekte op een speelse manier ontdekken. Zo raken ze minder gestrest van de gevolgen en leren ze hiermee om te gaan.

In de game spelen de kinderen het stoere meisje Roxy. Met dit personage gaan ze een lichaam binnen waar kankercellen rondzwerven. Die moeten ze op allerlei manieren bestrijden, om zo de ziekte te verslaan.

Dankzij het spelen van het spel weten kinderen wat er in hun lichaam gebeurt en wordt  de stress minder. Zo leren ze dat de uitval van haren niet leuk is, maar wel betekent dat cellen die snel delen worden aangevallen. Dit geldt dan ook voor de snel delende kankercellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.