Tafels, kasten en kunst van ziek hout

Jesse van Boheemen bewerkt ziek bomenhout tot meubels en kunstwerken. In een item waren al wat meubels te zien, maar ben je benieuwd geworden naar de rest van Jesses collectie? Lees dan nog even verder.

,,Zieke bomen moeten toch weg, dan kun je er beter maar iets moois van maken. En de schimmelpatronen in het hout voegen juist wat toe, ze maken een meubelstuk uniek,” vertelt ex-boomverzorger en meubelmaker Jesse van Boheemen. ,,Oké, ik moet ook wel eens bomen omzagen die niet ziek of dood zijn. Maar mensen willen die bomen tóch weg hebben, daar verander je vaak niets meer aan. Ook van dat hout maak ik meubelstukken.”

Een winkel heeft Jesse niet, hij verkoopt meubels en kunstwerken online en maakt dingen op aanvraag. ,,Misschien dat ik in de toekomst wel een winkel inUtrecht wil openen, maar ik ga er dan niet zelf elke dag in staan. Ik vind het namelijk heel leuk om van het hout mooie dingen te maken en de hele dag in de weer te zijn: dat is mijn vak. Maar in een winkel staan is niets voor mij.”

 

Tafeltje van beukenhout, de poten zijn van staal.

Deze salontafel is gemaakt van beukenhout

 

Dit ronde kunstwerk is gemaakt van gouden regen.

Benieuwd naar de rest van Jesses spullen, of iets moois gezien dat precies in jouw huiskamer past? Neem dan een kijkje op de website van Boheemen Ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.