Verborgen Schatten: De Elvis Corner

De rocklegende is bijna 35 jaar overleden, maar toch nog steeds heel populair. Elvis Presley. Hij stond bekend om zijn kuif en hippe danspasjes en heeft naast muziek maken ook in films gespeeld. In CampusTalk zagen we in de serie Verborgen Schatten de ElvisCorner.

De ElvisCorner is de winkel met wereldwijd de grootste verzameling Elvis-spullen. Van Elvis LP’s tot mokken en T-shirts. Naast de ElvisCorner, telt Nederland nog genoeg andere Elvis liefhebbers. Voor de Elvis liefhebbers onder ons, is CampusBlog op zoek gegaan naar de beste plekken om zielsverwanten te vinden.

1. Het eerste wat een echte Elvis-fan doet, is ze zich aanmelden bij een zogeheten Elvis-community. Bij de Amerikaanse Elvis-community  vind je het laatste nieuws over de King of Rock ’n Roll. Hij mag dan misschien al een tijdje overleden zijn, toch komen er nog vaak nog niet eerdere uitgebrachte versies van singles van hem uit.

2. Een beetje op het internet rond zoeken is leuk, maar uiteindelijk wil je natuurlijk naar een Elvis-evenment toe. Bijvoorbeeld een concert of een film. Dat kan. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd voor de echte Elvis-fans.

3. Voor sommigen gaat hun liefde voor The King zo ver, dat zij hem graag imiteren. Op Youtube circuleren genoeg filmpjes die je een beetje op weghelpen.

4. Tot slot doet een echte Elvis-fan de ‘bedevaart’ naar Memphis, de stad waar Elvis jaren gewoond heeft en waar hij overleden is. Er zijn verschillende organisaties die Elvis-reizen organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.