Niet iedereen enthousiast over Utrecht 2018

 

Utrecht heeft de ambitie om in 2018 culturele hoofdstad van Europa te worden. Wat betekent dat eigenlijk? Hoeveel gaat dat kosten en wie gaat dat betalen? En wat levert het op?

 

http://vimeo.com/39634976

Bovenstaand filmpje is een grappig bedoelde weergave van de kansverhoudingen tussen de verschillende deelnemers, gemaakt door de Utrechtse kandidaat. Vrede Van Utrecht, die in 2013 het gelijknamige driehonderdjarig jubileum in Utrecht organiseert, is de initiatiefnemer van de Utrechtse deelname.

 

 

Vrede Van Utrecht verwacht 30 tot 80 miljoen euro uit te geven, in het geval dat Utrecht culturele hoofdstad wordt. Zij gaan ervan uit dat ze minimaal twee keer zo veel geld verdienen aan het evenement. Niet iedereen is overtuigd: econoom Gerard Marlet zegt in een interview met RTV Utrecht dat Vrede van Utrecht zich te vroeg rijk rekent.

Aan de andere kant zijn er weer onderzoeken die uitwijzen dat er voor elke geïnvesteerde euro er twee terugkomen. Liverpool zou zelfs acht keer het geïnvesteerde bedrag teruggezien hebben, volgens een onderzoek van de Universiteit uit die stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.