De nieuwste sporten waar u nog niets van weet

Nieuwe sporten schieten als paddenstoelen uit de grond. Of nouja, een simpele sport als volleyball wordt opgeleukt en gepresenteerd als een nieuwe sport. Denk aan bossaball, maar ook onderwaterhockey of voetgolf. Hier een rijtje van de nieuwste en soms bizarre sporten.

Bossaball

Bossaball is een balspel dat is overgewaaid vanuit Brazilië. De sport wordt steeds populairder en staat bekend om de spectaculaire trucjes van de spelers. Het is een combinatie van volleybal, voetbal en gymnastiek. Utrecht heeft tegenwoordig ook een team. En het EK staat voor de deur.

Onderwaterhockey
Onderwaterhockey bestaat al een tijdje, maar heeft nog niet zo veel bekendheid in Nederland. Het ontstond in 1956 in Groot-Brittannië toen een groep duikers een andere manier zocht om in de winter ook actief te blijven. Onderwaterhockey is een teamsport die zich afspeelt op de bodem van een zwembad. De bedoeling is om de puck zo vaak mogelijk in de doelbak van de tegenstander te spelen. Inmiddels is de sport is populair in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, België, Nederland en Australië en wordt daar op hoog niveau beoefend. Toch kennen nog niet zo veel mensen te sport.

Voetgolf
Voetgolf is een combinatie van voetbal en golf. Je speelt met een voetbal en loopt, net zoals bij golf, een 18 holes baan. Je schiet de voetbal vanaf de aftrap in de richting van de vlag. Het is de bedoeling om de voetbal in zo min mogelijk schoten in de hole te krijgen.

Walk on water
Het is moeilijk een sport te noemen. Maar het is wel nieuw en je moet bewegen. Bij ‘Walk on Water’ is het de bedoelingen dat je zo snel mogelijk de helling afrent en met een bocht het water in rent, zodat je op het water kan lopen. Je hebt wel ontzettend veel snelheid nodig en het lijkt onmogelijk. Maar in het onderstaande filmpje kan je zien dat het echt kan! Deze ‘sport’ is nog niet uitgeprobeerd in Nederland.

 

2 gedachten over “De nieuwste sporten waar u nog niets van weet

  • 5 september, 2014 om 10:45
    Permalink

    ik wis niet dat deze sporten ook bestonden ik dacht eigenlijk dat jullie dit verzonnen hadden

  • 23 mei, 2012 om 14:44
    Permalink

    Even voor de duidelijkheid, de laatste is nep :). Ze zouden een speciaal soort schoenen aan hebben, maar er is aangetoond dat dit filmpje een hoax (grap/fop-filmpje) is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.