Gedragskliniek voor huisdieren

Dementie, ADHD en zelfverminking. Deze problemen komen niet alleen bij mensen voor, maar ook bij dieren. De Gedragskliniek voor dieren van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht helpt huisdieren om van hun problemen af te komen.

 

De kliniek behandelt honden, katten en papegaaien. Tijdens een uitgebreid consult wordt naar de kern van het probleem gezocht. Is het lichamelijk of psychisch? In de kliniek werken gedragsdeskundigen en dierenartsen nauw samen.

De kliniek kreeg rond de opening in november 2009 veel aandacht in de media. Een uitzending van Netwerk bracht een storm van kritiek met zich mee. En aan het begin van dit jaar kwam daar nog een golf over heen door een artikel in de Pers. Dierenpsychologe Nienke Endenburg moest vervolgens het een en ander rechtzetten.

Voor meer informatie over de kliniek, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.