Historie: het ontstaan van de Utrechtse werven

Het is zomer, de terrassen stromen weer vol en dus is het weer druk langs de grachten. Veel horeca-ondernemingen vestigden zich tientallen jaren geleden aan de Utrechtse werven, maar in de tijd daarvoor hadden de werven een hele andere functie. Werfkelders verloren aan het eind van de negentiende eeuw namelijk al hun oorspronkelijke functie als handelsplaats en opslagruimte. Ton van Riezen, projectleider restauratie van de Utrechtse werven, vertelt over het ontstaan van dit karakteristieke onderdeel van de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.