Hoefijzers brengen ongeluk

Hoefijzer brengen geluk. Althans, dat is wat ze zeggen. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik met hoefsmid Sander Renes mee mocht om paard Floris glimmende, nieuwe hoeven te bezorgen.

Inmiddels kan ik met zekerheid zeggen dat hoeven helemaal geen geluk brengen. Ze brengen ongeluk. Heel veel. Op de een of andere manier had ik nog geen verband gelegd tussen een hoefsmid en een paard en daarmee ook het verband tussen paarden en mijn verschrikkelijke allergie voor het dier. Daar stond ik dan, met mijn goede gedrag in een stal in Loosdrecht. Overal paarden. Overal haar.

Het duurde niet lang voordat ik met mijn arm mijn neus in bedwang probeerde te houden, terwijl ik tegelijkertijd de camera stil moest houden, het geluid moest controleren en ook nog moest letten op het interview. Niet niezen. Niet niezen.

Een onuitstaanbare jeuk in mijn gezicht. En langzaamaan ontstonden er ook vlekken. Deze evolueerde langzaam tot grote bulten die welgeteld drie dagen bleven zitten. Top dieren. Die grote koeien.

Hoefijzers brengen geluk? Ik dacht het niet.

 

Hier vind je meer informatie over gek bijgeloof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.