Hoop voor langstudeerders

   Door de val van het kabinet staan veel voorstellen en ideëen over bezuinigingen op het onderwijs weer ter discussie. De langstudeerboete staat niet ter discussie, al aangenomen door de tweede en eerste kamer is het inmiddels een rechtsgeldige wet geworden. Wie langer dan één jaar uitloopt op zijn studie moet betalen, 3000 euro bovenop het normale tarief. Maar er is nog hoop…

Hoop heeft een naam, Ton Barkhuysen. Ton Barkhuysen is advocaat bij het Amsterdamse Advocaten bureau Stibbe en gaat samen met twee collega’s namens de studenten de strijd met de staat aan.

21 Mei vindt de eerste zitting van de rechtszaak plaats. De zaak is openbaar en de kans bestaat dat deze via een livestream op het internet te volgens is. Voor het begin van het nieuwe schooljaar doet de rechter uitspraak.

 

 

 

DouweV

Student journalistiek, muziekliefhebber, bierdrinker, voetballer, sarcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.