In de steigers: het Muziekpaleis

Utrecht ligt nog tot 2030 in puin, het stationsgebied wordt vernieuwd en dat mag enige tijd kosten. De Singel, die ongeveer veertig jaar geleden dichtgegooid werd, wordt nu weer heropend. Volgens hoofdarchitect Patrick Franssen heeft het Muziekpaleis daardoor haar bestaansrecht verworven.

“Het is een lang proces, maar dat is ook wel nodig om zo’n gecompliceerd gebouw te creeëren”, vertelt Franssen. Het hele gebied rondom het station is dan ook nog lang niet af. Het CU30-plan bestaat uit grote lijnen van architectuur die nog niet heel precies zijn ingevuld. Je weet bijvoorbeeld dat een gebied wordt volgebouwd met bedrijfspanden, maar nog niet precies welke. “Het is namelijk niet mogelijk om in één keer een hele stad te bouwen. Je wilt ook niet dat alles dezelfde stijl is, zo’n verbouwing, dat moet met de jaren groeien,” vertelt Franssen.

Het Muziekpaleis is het eerste gebouw dat af is in 2014. Volgens architect Franssen liggen ze helemaal op schema ‘al moeten ze soms wel hard doorwerken’. Wie zich in het Muziekpaleis gaan vestigen is ook nog niet helemaal zeker. Er zijn wel bijeenkomsten met partijen als Tivoli, Stichting Jazz Utrecht en het muziekpaleis Vredenburg, maar het kan ook zijn dat zij nog afhaken, door bijvoorbeeld de huurverhoging in het Muziekpaleis.

Timelapse van de bouw van het muziekpaleis:

[jwplayer mediaid=”24450″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.