Joods herdenkingsmonument

Een Joods herdenkingsmonument, Utrecht wacht er al tientallen jaren op. De puzzelstukjes vallen nu eindelijk in elkaar en wellicht hebben we voor het einde van het jaar een eigen herdenkingsmonument in de stad.

In de afgelopen twintig jaar zijn er meerdere roepen gedaan voor een herdenkingsmonument. Het is echter nooit volledig uitgevoerd en tot op de dag van vandaag ontbreekt het monument nog altijd in onze stad. Utrecht is één van de weinige grote steden zonder monument voor de gedeporteerde Joden. Daar lijkt nu verandering in te komen. Een samenwerking van verschillende kerken wil het monument cadeau doen aan de Joodse gemeenschap. Zowel de orthodoxe- als de liberaal-Joodse groepering zien dit plan graag gerealiseerd worden. Hoewel we nu dichter dan ooit tevoren zijn, is er nog altijd geen volledige zekerheid.

Klik hier voor de reportage over het Joods herdenkingsmonument in Utrecht.

Verschillende ‘groepjes’ nemen de taak op zich om tot een haalbaar plan te komen. Zo is er onder andere een werkgroep en een groep van aanbeveling. Deze laatste geeft onder andere tips over de mogelijke locatie van het herdenkingsmonument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.