Lekker klagen, kusjes vragen

Van kleins af aan word je ermee opgevoed: meisjes plagen, kusjes vragen. Ook volwassenen kennen een variant van dit gezegde: lekker klagen, kusjes vragen. Zeuren is het nieuwe complimenteren, de zeurkous de nieuwe cultheld. 

Misschien wel het beste voorbeeld van deze trend is Rene van der Gijp. Afgelopen jaren is deze oud-voetballer uitgegroeid tot een van de bekendste tv-personality’s van Nederland. Hoe heeft Gijp dit voor elkaar gekregen? Zeuren. Zeuren op Manolev bijvoorbeeld. Of Johan Derksen, die samen met Gijp Studio Voetbal presenteert. Zeuren op Yolanthe. In dat fragment noemt Derksen een column van Nico Dijkshoorn, die wekelijks zijn zeik-rubriek heeft in De Wereld Draait Door. Waarom zijn deze mensen succesvol? In ieder geval niet vanwege hun (ontbrekende) talent om mensen op te hemelen.

Daarom hebben wij – CampusBlog – besloten om op te houden met zeuren. Net als de Braboneger. Bijpassende videoclip is hieronder te bekijken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.