Natuurexcursie in de stad


In de uitzending van Campustalk kon u zien hoe wij met onze natuurgids Marijke Zoetelief in de stad op zoek gingen naar  beestjes en plantjes. We hadden tijdens de uitzending niet de tijd om alle beelden te laten zien. Daarom hieronder beelden van wat Campustalk tijdens de excursie nog meer tegen kwam. 

 

Wilt u het item uit de uitzending nog een keer terugzien? De video staat hieronder.

In de studio zat Gitty Korsuize. Ze is als stadsecoloog in dienst van de gemeente houdt zij zicht bezig met het bevorderen van de flora en fauna in de stad. Er lopen verschillende projecten, zoals de salamanderpoel in Lunette waar in de uitzending over werd gesproken. Ook het bijenhotel kwam tijdens het gesprek aan bod. Toch lopen er meer projecten. Zo kun je als vrijwilliger materiaal van de gemeente krijgen om een broedplaats voor ringslangen te maken.

Vanuit de gemeente lopen er veel meer projecten. Gitty Korsuize twittert hierover, maar ze vertelt ook over dingen die ze in de (stads)natuur tegenkomt en ze geeft tips.

Wilt u ook eens op een natuurcursus? Kijk dan op www.IVN.nl voor een cursus bij u in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.