Statiegeld voor je plastic beker

Bekers‘Voor 50 cent ga je echt wel terug!’ Festival aan de Werf gebruikt statiegeldbekers van hard plastic. Zo kunnen de bekers hergebruikt worden en dat is milieuvriendelijker. Voor een beetje geld brengen mensen hun bekers eerder terug.

Een biologische hap, ecowijntje en plastic statiegeldglazen zijn het beeld van Festival aan de Werf.  ‘Festival aan de Werf is een voorloper als het gaat om duurzaamheid‘ volgens organisatoren van het Latin American Film Festival. Nu sluiten tien Utrechtse festivals en evenementen de deal om de komende drie jaar duurzamer te worden. Festivalganger Nienke vindt het een goed idee: ‘Voor 50 eurocent statiegeld ga je echt wel terug! Als ik een nieuw drankje haal, dan lever ik mijn beker in. Anders zal ik ‘m gewoon laten staan. Terwijl ik best milieubewust ben.’

Statiegeldbekers zorgen voor minder troep en daar doelen de meeste festivals op. Festival aan de Werf vraagt op de website of bezoekers ‘hun rommel op willen ruimen’. De milieubewuste Nienke laat ook wel eens wat achter:  ‘Het is een gewoonte om m’n beker ergens neer te zetten en te gaan dansen, dan vergeet je ‘m al snel. Maar met statiegeld, denk je er de volgende vulronde toch al snel weer aan.’ Niet alleen Nienke denkt aan haar beker tijdens het festival. Waar statiegeldbekersrapers. Gelukszoekers die hopen dat ze hun festivalkaartje terug kunnen verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.