Beiaardier ft. Kyteman

Wie denkt aan een beiaard, denkt al gauw aan een saai en ouderwets klokkenspel. De voormalige stadsbeiaardier van Utrecht, Arie Abbenes, deed er echter alles aan om zijn werk toegankelijk te maken voor hippe jeugdige mensen. Zo speelde hij in 2008 samen met Kyteman, een andere beroemde Utrechtse muzikant. Zie hieronder het resultaat.

Abbenes zwaaide in september 2011 af als Utrechtse beiaardier, die functie bekleedde hij liefst 26 jaar. Hij bespeelde in die jaren de carillons van de Domtoren, de Nicolaïkerk en (sinds 2010) de Torenpleinkerk in Vleuten. Abbenes doceerde tevens beiaard aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. In 2004 werd hij op grond van zijn verdiensten voor de beiaardkunst in binnen- en buitenland, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zijn vervanger is Malgosia Fiebig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.