Clock ’n Roll

Iedere kerk heeft z’n eigen deuntje, maar sommigen maken het wel heel bijzonder. Zo hoor je bijvoorbeeld op de vroege zondagochtend in Zwolle liedjes van K3 en ABBA. En spelen de Haagse kerkklokken Haagse volksliedjes. Onze eigen dom heeft weer een ander deuntje. 

In de zomermaanden vinden traditiegetrouw de zomeravondbeiaard concerten op maandagavond plaats. De Domtoren is het eerste hoge kerkgebouw in de wereld waar een vaste internet-verbinding is aangelegd om de beiaardier te zien spelen en te horen. De herkenbare klanken van het beroemde Hemony carillon bereiken daarmee niet langer alleen de stad Utrecht, maar de hele wereld. De klokken van de Domtoren zijn inmiddels ouder dan 500 jaar. Hier vindt u een overzichtje van de klokken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.