De Pop Up Store

Heb je zelf interesse in het openen van een Pop Up Store? Dan hebben wij hier alvast wat tips voor je!

 

 

 

 

 

 

1. Maak gebruik van dezelfde passie als waarmee je jouw product ontwerpt, inkoopt of maakt. Breng in de Popupstore een hoge dosis enthousiasme, idealisme en passie en je winkel wordt sowieso een aangename plek voor de consument. Tip 1 is dan ook; Ga ZELF je winkel runnen! Jij Bent het product, kent jouw product en dit is DE manier om jouw consument direct te leren kennen en andersom. Ook leer je van verkopen, welk product beter loopt dan het andere en waarom.

2. Tip 2 hangt aan tip 1 vast: Wees je bewust van de tijdrovende klus die je gaat uitvoeren. Winkelier zijn is een serieuze zaak, een vak. Je winkel moet bemand zijn, ingericht zijn, schoon zijn en je moet ook nog producten verkopen. Een halve winkel is geen winkel, doe het goed of doe het NIET.

3. De 3e tip is dat je weet WAAR je je Popupstore gaat beginnen. Ken je de omgeving? Wat is het voor straat? Wat voor mensen komen er? Pas jij er met je winkel wel tussen? Wie zijn je buren? De locatie is dus belangrijker dan de ruimte zelf! Het is prettig als je kunt meeliften met de klanten van de winkels om je heen en als die er niet zijn, besef je dat dan. Dan zul je zelf de klanten naar je toe moeten trekken en dat is niet makkelijk!

4. Stel jezelf realistische doelen. Wat is de doelstelling van de Popupstore? Wil je zoveel mogelijk verkopen? Wil je bekendheid opbouwen? Wil je zoveel mogelijk informatie over je (toekomstige) klant? Het bepalen van deze doelstellingen zorgt ervoor dat je niet teleurgesteld wordt, dat je weet wat je prioriteiten zijn en waar je naar toe moet werken.

5. Een Pop Up Store is tijdelijk en dus verrassend: Tijdelijkheid is aan de ene kant een kracht maar tevens je zwakte. Je hebt dus geen tijd om een klantenbestand op te bouwen! Zorg dat je vanuit die kracht ervan aan de slag gaat! Zorg dat mensen weten dat je er “maar even” bent. Maak dat aantrekkelijk! Zet op de etalage: “Nog ….dagen open!”.

Bronnen: How to open a Pop Up Store, Caroline de Jager / Authenticity or What consumer really want, Gillmore & Pine

Inspiratie nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.