Het volledige interview met Willem van der Bijl

Het complete interview met de Utrechtse postzegelverzamelaar Willem van der Bijl kunt u hieronder bekijken. Bijna een jaar na zijn twee weken durende opsluiting in een Noord-Koreaanse gevangenis vertelt hij aan CampusTalk over die tijd. Tijdens de uitzending kon u al een gedeelte van het verhaal zien.

Willem verzamelt postzegels en kunst. Hij heeft een voorliefde voor kunst uit het streng-communistische land. Al meer dan twintig jaar komt hij in het land. hij heeft er een bedrijfje opgezet dat voor hem kunst verzamelt. Bijna elk jaar keert Willem terug naar het land om een nieuwe lading propaganda op te halen. Het bezoek van afgelopen zomer liep dus verkeerd af. Hij werd verdacht van spionage en werd twee weken lang ondervraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.