Košice

Utrecht probeert Europees culturele hoofdstad te worden in 2018. Volgend jaar gaat deze titel naar Košice in Slowakije. Een vrij onbekende stad voor ons maar een verborgen parel uit het voormalig oostblok. 

Košice is na Bratislava de grootste stad van Slowakije. Nadat de stad in de 19de eeuw in handen viel van de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie heeft het een architectonische opmars beleefd. Het centrum zoals we dat nu kennen stamt uit de tijd dat de dubbelmonarchie er heerste. In vergelijking met andere steden zou je het straatbeeld kunnen vergelijken met Wenen en Praag. Grote brede straten vullen de stad, omringt door royale herenpanden. In dit  Youtube fragment praten inwoners van Košice gepassioneerd over hun stad.

http://youtu.be/Om0W_X_jFx8

Eén gedachte over “KoÅ¡ice

  • 4 november, 2012 om 12:49
    Permalink

    Wauw, dat ziet er goed uit. Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar ben nu erg nieuwsgierig geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.