Over smaak valt niet te twisten

Bier is al duizenden jaren oud. De eerste sporen dateren van ongeveer 8000 jaar geleden. Het werd voor het eerst gemaakt in Mesopotamie, het huidige Irak. Door de verovering van dit gebied in die tijd, ging het bier zich al snel verspreiden onder andere bevolkingsgroepen. Het verschil in brouwen tussen toen en nu is enorm. In Campustalk kon je zien hoe we Belgisch bier uit een relatief traditionele brouwerij (Het Anker, 1471) vergeleken met Nederlands bier uit een veel modernere brouwerij (De Leckere, 1997).

Bij bierproevers Teun en Bas kwamen de Belgische bieren als winnaar uit de bus. De Gouden Carolus Classic was de onbetwiste nummer één, gevolgd door de klassieke pils van Het Anker. Op nummer drie stond het pils van De Leckere en daarna kwam de Gouden Carolus triple. Dit bier viel bij Bas een stuk beter in de smaak dan bij Teun. De laatste gaf zijn voorkeur aan de Razende Swaen, die een plek lager staat. Waar de twee proevers het ongetwijfeld het meest over eens waren, was duidelijk: Paulus verdient niet meer dan een laatste plek. ‘De geur is te vergelijken met zeewater’, aldus Teun.

Maar bierproevers Teun en Bas zijn ook maar studenten, die normaal gesproken genieten van simpele pils. Hoe worden de vergeleken bieren eigenlijk omschreven door échte bierkenners? Bierproeverij Olivier in Utrecht meent dat het laag genoteerde bier bij hen wel goed verkoopt. Vooral Paulus uit de tap doet het erg goed. Terwijl ónze bierproevers het totaal niet te drinken vonden. Zo zie je maar weer, over smaak valt niet te twisten.

In het filmpje hieronder geeft Geert Maerevoet van brouwerij Het Anker zijn mening over bier.

bas pieper

Leuk joch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.