Tennis onder een hypermodern dakje

Overdekte tennisbanen kennen we wel, maar tennisvereniging PVDV zegt dat hun overkappingen toch wel erg bijzonder zijn. “De eerste van zijn soort in Europa,” vertelt Hans van Straalen. Hij is parkbeheerder van Sportpark Rijnvliet én bedenker van de unieke overkappingen. 

Twaalf jaar geleden kreeg de tennisvereniging Plezierig Vermaak Door Vriendschap de mededeling van de gemeente dat ze uit Zuilen moesten verhuizen. Het werd een langdurig proces met de gemeente, er werden afspraken gemaakt over het verlaten van de oude locatie en plannen gemaakt voor een hypermodern nieuw tennispark. Het was de gemeente die de vereniging sommeerde een nieuwe plek te zoeken, dus kregen ze een smak geld mee. 600.000 euro waarvan het resultaat; unieke buiten-overkappingen boven smash court all-wheater banen, led-lichten die CO2-neutraal zijn en een gloednieuw paviljoen.

De club is vanwege de overkappingen ook het hele jaar toegangbaar. In de winter als het sneeuwt of in de brandende zomerzon. Het heeft lang geduurd, maar sinds oktober 2011 heeft de tennisclub haar banen geopend. Anders dan bij de meeste tennisverenigingen, heeft PVDV geen wachtlijst. Van Straalen denkt dat meerdere tennisclubs deze overkapping over zullen overnemen, aangezien andere overkappingen zoals de tennisballonhal en totaal overdekte banen energieslurpend zijn. “Deze overkapping heeft geen energie nodig en kan windstoten van wel 150 km per uur aan. En het belamgrijkste: je tennist er fijn onder.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.