Uball een succes voor topspelers

Om het basketball in de regio Utrecht te verbeteren is Uball in 2005 opgericht. Talentvolle basketballers werden bij de lokale verenigingen weggeplukt en in één team gezet.  Het doel; een basketbalteam in de regio creëren dat op landelijk niveau mee kan spelen. 

En dat is gelukt. Elk Uballteam speelt in de eredivisie. Het jongensteam in de leeftijdscategorie onder de 18 jaar is dit seizoen zelfs landskamioen geworden.
De teams die meedoen met Uball zijn Jump uit IJsselstein, SVO uit De Meern, Cangeroes uit Utrecht, Woodpechers uit Houten, OSM’75 uit Maarssen, BC Utrecht uit Utrecht en Bourgondië uit Wijk bij Duurstede.

De teams van Uball trainen vergeleken met andere clubs ontzettend veel. Wessel van der Lugt, die tijdens de uitzending van CampusTalk te zien was, traint bijvoorbeeld twee keer per dag.

Uball heeft een samenwerkingsverband met het Leidsche Rijn College. Scholieren die op deze school
zitten krijgen vrijstelling voor bepaalde vakken zodat  hij of zij tijd heeft om te trainen. Wessel hoeft bijvoorbeeld niet naar gym en krijgt ook vrijstelling voor maatschappijleer. De trainingen en wedstrijden van Uball zijn ook in de gymzaal van deze middelbareschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.