Utrechtse zeilers met Olympische ambities

Door Bas Pieper en Yara Hooglugt
De Utrechters Ingrid Bakker (21) en Hugo Gommers (19) studeren respectievelijk Rechten en Technische Bouwkunde. Twee totaal verschillende studies, waardoor de toekomst er voor beiden waarschijnlijk heel anders uit zal zien. Toch hebben de twee studenten een ding gemeen: zeilen. Zowel Ingrid als Hugo droomt ervan om de toekomst op zee door te brengen. De twee hebben zelfs Olympische ambities.

Deze week zijn de twee zeilliefhebbers op de Texel Dutch Open, één van de grootste zeilevenementen van Nederland. Op de Waddenzee worden meer dan driehonderd zeilboten te water gelaten. Ingrid en Hugo varen mee in de F18-klasse en vinden zelf dat ze grote stappen maken. “We streven ernaar om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2016. Om daar een goede kans te maken, moeten we sowieso een nieuwe zeilboot hebben”, vertelt Ingrid.

Veel zeilers willen over vier jaar tijdens de Spelen in Rio de Janeiro een nieuwe zeilboot hebben. De Nacra 17 lijkt de meest geavanceerde boot te worden. Ook Ingrid gaat voor dit vaartuig. “Ik heb geluk dat ik op mijn 21e al met mijn huidige zeilboot kan varen. Dat heb ik te danken aan mijn sponsor. Maar om echt voor de prijzen mee te kunnen doen is zo’n boot als de Nacra haast noodzakelijk”, aldus de Utrechtse.

Of Ingrid en Hugo samen naar de Spelen gaan, is nog niet bekend. Terwijl Ingrid zegt er volledig voor te gaan, weet Hugo nog niet of hij er in Brazilië bij zal zijn. Hoe dan ook, ze zijn onafscheidelijk, de twee en de zee.

bas pieper

Leuk joch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.