Wat moet de gemeente met de Roma?

Nadat de Roma-familie Nicolich haar villa in De Meern moest verlaten, is een langslepende discussie over het verblijf van de overlastgevende Roma in Utrecht ontstaan.

Zo kwam onlangs aan het licht dat de gemeente Utrecht 29.000 euro zou hebben betaald om een Roma-familie onder te brengen in hotels en recreatieparken. Daarvan werd 12.000 euro weliswaar terugbetaald, maar de rest is de familie kwijtgescholden. Voor een overzicht van reacties van de gemeente op dit nieuws klik hier.

Bovendien is de Roma-familie Nicolich langdurig ondergebracht in een villa in De Meern, waaruit de laatste familieleden in april zijn vertrokken. Burgemeester Aleid Wolfsen en wethouder Gilbert Isabella zijn ook hierdoor ernstig onder vuur komen liggen.

De Roma zijn al jarenlang een doorn in het oog van veel Utrechters. De families zorgen vaak voor veel overlast in de buurt en zijn inmiddels al vele keren (op kosten van de gemeente) verhuisd. Even leek het erop dat de families van de kaart waren verdwenen, maar inmiddels is bekend dat de Nicoliches in een sloopwoning op Kanaleneiland verblijven. Deze is wederom voor hen geregeld door de gemeente.

Wat de toekomst van de Roma in Utrecht zal zijn en of het verhaal rondom de financiering van hun verblijfplaats nog een staartje zal krijgen, moet nog blijken. En als er dan echt geen geschikte oplossing gevonden wordt, heeft de PVV al te kennen gegeven de ideale uitkomst te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.