Whisky voor beginners

Wel eens een whisky in de kroeg gedronken? Vast wel. Maar heb je wel eens een echte kwaliteitswhisky gedronken? Zo eentje waar je steil van achterover slaat? Die kans is minder groot, denken wij. Utrechter Ewald Lap drinkt ze dagelijks.

Hij won vorig jaar tijdens een quiz in Leiden de eervolle titel ‘Whiskykenner van Nederland’. Hij liet ons in de uitzending al zien dat hij inderdaad verbijsterend veel van het Schotse drankje afweet, maar dat was nog lang niet alles. Bovendien was Ewald een loyale gastheer. Met veel plezier schotelde hij ons de ene na de andere whisky voor.  Verslaggever Milo, een absolute whiskyleek, ging niet alleen wankelend naar huis, maar was ook nog eens zeer onder de indruk van de complexe smaken die de kwaliteitswhisky’s van Ewald herbergen.

http://www.youtube.com/watch?v=5YqEyZYh1QI&feature=youtu.be

Dorst gekregen van dit item? Hier vind je meer informatie over Milo’s favoriet, de Sherry Cask van Scotch Malt Whisky Society en over de First Cask Isle of Islay Whisky. Laat je niet afschrikken door de prijzen, want het zijn de tips van een kenner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.