Burgemeester overweegt alcoholverbod rondom Galgenwaard

 

Burgemeester Aleid Wolfsen gaat zich serieus buigen over een algemeen alcoholverbod rondom het stadion van FC Utrecht. Aanleiding hiervoor zouden de rellen van vorig jaar zijn. Na de wedstrijd FC Utrecht – FC Twente werden tientallen supporters opgepakt nadat zij stenen en vuurwerk naar de politi.e gooiden

Hoewel uit het amateurvoetbal woedende geluiden klinken over het alcoholverbod, wordt het idee in de politiek door zowel links als rechts ondersteund. Amateur verenigingen als Kampong, Sterrewijk en Domstad Majella huisvesten op wedstrijddagen van FC Utrecht honderden supporters die daar vooraf komen “indrinken”.

Fractievoorzitter van Leefbaar Utrecht Vincent Oldenborg vindt dat er al wat mis is. “Als clubs gaan begroten op het indrinken van supporters, is er toch echt iets mis met hun beleid. Dat moeten we dus tegenhouden. We kunnen het niet toelaten dat het buitensporig gedrag van supporters geëxploiteerd wordt door amteurclubs.”

Of een daadwerkelijk verbod ook echt gaan komen is nog maar de vraag. “Ik betwijfel of het juridisch mogelijk is om zo een verbod te heffen. Dat betekent dat er niet andere alternatieven zijn. We kunnen in gesprek gaan met die clubs en afspreken dat ze de tijden van het alcohol schenken aanpassen.” concludeert Oldenborg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.