Hondenpoep verbonden aan regels

Het is een van de grootste irritatie onder Nederlanders, hondenpoep. De dierenbezitters laten hun beestje uit, maar vergeten vaak de hondenpoep op te ruimen. Er zijn echter gewoon regels aan verbonden. Zo zijn de hondeneigenaren verplicht om altijd een opruimzakje bij zich te hebben.

Volgens de gemeente Utrecht is hondenpoep  niet alleen een grote ergernis, maar is het ook nog eens ongezond. Daarom zijn Utrechtse hondenbezitters verplicht om de ontlasting van hun blaffende viervoeter, zo goed als, altijd op te ruimen. Op straat, het trottoir, in parken en plantsoenen moet de poep worden opgepakt. Zelfs op de hondenspeelweiden moet het baasje er aan geloven.

De gemeente komt de hondenbezitters wel tegemoet. In elke wijk zijn hondentoiletten te vinden. Dit zijn stroken gras, die voor iedereen te belopen zouden moeten zijn. Behalve op deze speciale wc’s moet er dus overal worden opgeruimd. Als dit niet gebeurd en een hondenbezitter wordt betrapt door toezichthouders van de gemeente kunnen er zelfs boetes worden uitgedeeld. Iemand die geen zakje bij zich heeft kan een boete krijgen van 85 euro. Mensen die hun viervoeten laten poepen op een plek waar dat niet mag moeten zelfs 120 euro aftikken.

 


 

Eén gedachte over “Hondenpoep verbonden aan regels

  • 30 oktober, 2012 om 13:20
    Permalink

    Handig de feiten en kosten op een rijtje. Grappig filmpje, maar gatverr, wel echt heel vies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.