Matrasmannen waren goede buren

Vader en zoon Stevenhaagen sluiten in december hun matrassenzaak ‘De Marktkramers’. De winkel zit op de Amsterdamsestraatweg, in het kleine rijtje winkels na het Julianapark.  Het is de zoveelste winkel die sluit. 

De heren Stevenhaagen zijn niet rouwig om het einde van hun matrassenzaak. ”Eigenlijk gaan we alleen het contact met de buren missen. Het enige positieve in deze straat”, zegt zoon Maurice.  De buren vinden het jammer. ,,Ik ging elke dag langs.”

”Maurice en ik spreken elkaar de hele dag door”, vertelt Gideon Koppen van de winkel Computerdelen en Reparatie. ”Hij blijft hier wonen dus ik zal hem nog wel zien. Maar dat buurten de hele tijd zal ophouden. Het zijn goede buren.”

Koppen hoopt dat er een nieuwe winkel komt. ”En dan niet weer een advocatenkantoor waar ze de gordijnen gesloten houden. Ik hoop op een winkel die mensen trekt.”

Ook de dagen van Peter Macco, eigenaar van de fietsenwinkel op de hoek, zullen er anders uitzien. ”Elke dag ga ik even langs om een praatje te maken. Soms vijf minuten, soms een half uur.” Macco had gehoopt dat de marktkramers het gered hadden. ”Het is jammer. Ik ben benieuwd wat ze nu gaan doen.”

Guus Stevenhagen voor zijn winkel.


Grotere kaart weergeven

Een gedachte over “Matrasmannen waren goede buren

  • 5 november, 2012 om 22:32
    Permalink

    Ik ben ook erg benieuwd wat er nu komt op de plek van de matrassenwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.