Agressief of ADHD? Stuur je hond of kat naar de gedragskliniek

Met je huisdier naar de psycholoog: het lijkt wat overdreven. Toch gebeurt het vaak. De gedragskliniek voor gezelschapsdieren ontvangt al een paar jaar katten met ADHD, honden met agressieproblemen en papagaaien met dementie. 

In de gedragskliniek werken psychologen, gedragsspecialisten en dierenartsen samen om huisdieren en hun baasjes van hun problemen af te helpen. Etholoog Claudia Vinke legt uit dat de problemen vaak lijken op de menselijke wereld. ,,Soms gebruiken we ook medicatie. ADHD bijvoorbeeld, is een veelvoorkomend probleem in de dierenwereld. We zijn al erg ver om katten met een vorm van het menselijke middel Ritalin te behandelen.”

Naast medicijnen wordt er gewerkt met middelen zoals muilkorven, een pluche speelhond en een pop. Bekijk hieronder het filmpje waarin Claudia Vinke uitlegt hoe ze te werk gaat in de gedragskliniek.

En in de categorie: gewoon omdat het kan. Een kattenfilmpje!

6 gedachten over “Agressief of ADHD? Stuur je hond of kat naar de gedragskliniek

 • 1 november, 2012 om 17:36
  Permalink

  Nou lekker als medicatie agressie tot gevolgd heeft. Ik vind het altijd zo’n zielig gezicht, een hondje met een muilkorf om mijn bek. Verder vind ik het allemaal nogal ver gaan. Dit is gewoon werkverschaffing;)
  Die kat in dat tweede filmpje lijkt me trouwens niet erg gelukkig. Ik vraag me vooral af: hoe komt een kat in godsnaam depressief? Te weinig brokjes gekregen?

 • 1 november, 2012 om 14:51
  Permalink

  Hmm, vind het ook ingewikkeld.. Wie bepaald in welke staat het dier is?
  En dan ook nog medicatie..

  By the way, dat laatste filmpje is wel erg lief!

 • 30 oktober, 2012 om 14:16
  Permalink

  Katten met een rugzakje, jammer dat het dier gebonden budget niet is op genomen in het regeerakkoord. Waar is die pluche speelhond voor? Mag de labradoor daar op aangeven waar het baasje hem betast?

 • 29 oktober, 2012 om 10:05
  Permalink

  Ik ben het wel eens met Lisa. Katten die we Ritalin gaan geven? Waar is de grens? Gaan we straks ook katten op een donorlijst zetten?

 • 12 oktober, 2012 om 18:39
  Permalink

  Hmm… Ik vind het toch wel moeilijk wat ik hiervan vind hoor… Eerst mensen die steeds vaker een stempel krijgen, inclusief medicatie en bijbehorend rugzakje. Nu ook dieren. Ik vraag me af in hoeverre het dier hier zelf blij mee is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.