Dames FC Utrecht zijn weer terug

De dames van FC Utrecht zijn sinds dit seizoen weer te vinden op het vertrouwde sportcomplex Zoudenbalch, en ze hebben het zichtbaar naar hun zin. Hoe anders was dat een paar maanden geleden, toen FC Utrecht nog de stekker uit het vrouwenvoetbal trok. Er brak een onzekere tijd aan voor de speelsters, maar gelukkig kon er een doorstart gemaakt worden door de oprichting van de Stichting Vrouwen Voetbal Utrecht (SVVU). Nu kunnen de dames, alsnog onder de vlag van FC Utrecht, toch mee doen aan de BeNe-league.

In die BeNe-League kennen de dames van FC Utrecht een moeilijke start. Op de helft van de competitie heeft de ploeg nog maar 5 punten, en daarmee bezet FC Utrecht de voorlaatste plaats, met slechts 2 punten voorsprong op Heerenveen. Klik hier voor de actuele stand van de BeNe-League. De doelstellingen van FC Utrecht zijn duidelijk dit seizoen. Na een enorme leegloop in de zomerstop is het eerst even wennen aan elkaar, en aan de nieuwe omgeving. Hoewel men graag in de kampioensgroep speelt na de hervatting van de competitie, heerst het realisme bij spelers en staf. Hieronder kunt u zien wat Jan-Willem van Dop, trainer Jurgen Schefczyk en de dames zelf denken over de kansen voor FC Utrecht dit seizoen.

Die nieuwe omgeving waar het allemaal moet gaan gebeuren is dus Sportpark Zoudenbalch. De plek waar het een paar jaar geleden voor de dames allemaal begon. En daar zijn de speelsters erg blij mee. Klein Galgewaard begint hun thuis te worden, en dat is goed voor de sfeer in het elftal. Hieronder vindt u een rondleiding over het terrein, met onder andere een kijkje in de kleedkamer en het krachthonk.

6 gedachten over “Dames FC Utrecht zijn weer terug

 • 5 november, 2012 om 14:05
  Permalink

  Leuk dat de dames van FCU een kans krijgen om eens te laten zien wat ze kunnen ja! Vind wel dat ze een armzalig trainingscomplex hebben. Als je onder de vlag van FCU speelt moet je ook de capaciteiten krijgen die alle teams krijgen. Maar ja… Damesvoetbal krijgt nog geen prioriteiten, jammer leuke dames!

 • 3 november, 2012 om 15:25
  Permalink

  Goed dat het vrouwenvoetbal ook eens wordt behandeld. Maar het is natuurlijk een groot overschat tijdverdrijf. Het zal nooit zo leuk en interessant worden als mannenvoetbal. Wanneer de vrouwen dat zelf ook toegeven en accepteren, is er niets aan de hand.

 • 2 november, 2012 om 17:15
  Permalink

  Leuke items en tekst. Maar damesvoetbal… ik weet het niet. Als ik er naar kijk heb ik altijd het gevoel dat het veld veel te groot is.

 • 1 november, 2012 om 14:39
  Permalink

  Lijken me erg vlotte meiden. Leuk dat ze ons een kijkje laten nemen in de kleedkamer en daar over vertellen.

 • 30 oktober, 2012 om 19:22
  Permalink

  Wat een grappig interview tussen de speelster en de trainer 🙂 Alsof ze het al jaren doet..

 • 30 oktober, 2012 om 13:02
  Permalink

  Leuk hoor, om zo’n rondleiding te krijgen in de kleedkamer. Ziet eruit als een gezellige ploeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.