Eehm, waar ligt de Schepenbuurt precies?

Veel mensen zeggen nog nooit van de Schepenbuurt gehoord te hebben, laat staan dat ze weten waar het ligt. Soms komt het binnen als je zegt dat het een kleine woonwijk is, gelegen aan de Cartesiusweg. Toch gaat er lang niet altijd een belletje rinkelen. Woorden als, het einde van de Vleutenseweg, de Douwe Egberts fabriek en ‘ergens-tussen-Zuilen-en-Lombok’, maken het soms wat duidelijker.

Maar nu, om de topografische kennis van Utrecht een beetje op te krikken en nooit meer te vergeten waar de Schepenbuurt ligt…. een kaartje!

 

De wijk heeft zeven straten als je de doorlopende Keulsekade meerekent. De Schepenbuurt ligt tussen de spoorlijn Utrecht-Rotterdam, de Cartesiusweg, het Amsterdam-Rijnkanaal en bedrijventerrein Cartesiusweg in. Behoorlijk afgelegen dus, en dat is ook één van de redenen waarom Cor Kroeze in 1987 al moest stoppen met zijn buurtsuper. Tijden veranderen, maar de verhalen blijven. Zo ook het verhaal over schippers die de biervoorraad aardig weg konden drinken.

 

3 gedachten over “Eehm, waar ligt de Schepenbuurt precies?

  • 16 maart, 2014 om 16:50
    Permalink

    in Tiel is ook een schepenbuurt

  • 4 november, 2012 om 13:13
    Permalink

    Dit zal een mooie serie verhalen zijn. Ik zou graag meer willen zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.