Wat doet u voor uw pensioen?

Iedereen wil het graag ontvangen, maar weinig mensen weten hoe het er echt mee staat. Voor veel ouderen is hun pensioen erg onoverzichtelijk. Ze weten vaak niet hoeveel ze hebben opgebouwd, en krijgen weinig bericht van hun pensioenfonds. Uit recent onderzoek van het economisch bureau van de ING blijkt dat de jongere generaties het heft in eigen hand nemen, en zelf alvast gaan sparen voor hun oude dag.

Onlangs publiceerde TNS NIPO een onderzoek waarin bleek dat 66% van de mensen die pensioen opbouwen of al ontvangen, geen idee heeft van de stand van zaken van dat pensioen. Laat staan dat ze de ontwikkelingen volgen rondom de pensioenfondsen. Ook het Nibud kan hierover meepraten. Steeds meer ouderen kloppen aan bij het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting met financiële vragen, en zelfs voor financiële hulp. Daarom heeft het Nibud het volgende instructiefilmpje gemaakt.

http://www.youtube.com/watch?v=A9wTDXsPDiA

 

De jongere generaties zijn vastbesloten zich nu alvast te verzekeren van een goed pensioen. Volgens ING legt 1 op de 4 jongeren tussen 18 en 35 jaar alvast wat geld opzij voor later. Dit doen ze, omdat ze er geen vertrouwen in hebben dat de pensioenpot nog groot genoeg is tegen de tijd dat zij daar recht op krijgen. Een aantal jongeren komt daarom ook in opstand tegen de regering, die naar hun mening nog te makkelijk denken over de problemen rondom de pensioenen. Door zoveel mogelijk handtekeningen op te halen, hopen zij de overheid zover te krijgen serieus te gaan kijken naar de toekomst van hun pensioen.

2 gedachten over “Wat doet u voor uw pensioen?

  • 5 november, 2012 om 23:53
    Permalink

    Gelukkig heb ik mijn pensioen al goed geregeld. Scheelt enorm veel gezeik.

  • 4 november, 2012 om 23:07
    Permalink

    Ik hoor sowieso niet bij die groep jongeren die al geld opzij zet. Krijg wel van al mijn bijbaantjes teveel post over mijn pensioen. Gooi ze altijd ongeopend weg eigenlijk. Ga er pas naar kijken als ik een vaste baan heb denk ik… zoveel verdien ik nu toch nog niet;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.