Horeca-katten. Mag dat?

Utrecht is een echte kattenstad. De 23 bekendste katten van de binnenstad staan zelfs in het fotoboek ‘Kat in de stad‘ van fotojournalist Robert van Willigenburg. Samen met een collega ben ik de stad in gegaan om deze bekende katten te bezoeken en te peilen wat de café- en restaurantbezoekers er van vinden. De gasten reageerden bijna allemaal positief op de aanwezigheid van een kat, hier en daar was ook kritiek.

Niet iedereen is er van gediend als tijdens het eten of drinken een kat onder de tafel doorloopt. Dit kan te maken hebben met een allergie, of gewoon een afkeer van katten. Natuurlijk hebben wij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gevraagd of katten en andere huisdieren wel in restaurants en cafés mogen rondlopen. Hieronder kun je de reactie van Benno Bruggink van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit  bekijken.

 

Hoe zit het nu met al die katten in café’s en restaurants in Utrecht? Mogen die daar zomaar rondlopen? Benno Bruggink van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft antwoord.

 

10 gedachten over “Horeca-katten. Mag dat?

 • 22 juli, 2013 om 17:40
  Permalink

  In asten loopt ook een kat rond in het restaurant als dat niet wilt moet je maar buiten gaan zitten, hallo ik begin te snottern van katten.

 • 10 december, 2012 om 13:36
  Permalink

  Ik vind het juist beter, dan weet je dat er geen muizen rond lopen!!!!

 • 6 november, 2012 om 14:33
  Permalink

  Ik vind het echt heel gezellig… Liever katten dan muizen!

 • 6 november, 2012 om 12:05
  Permalink

  Je kunt er altijd zelf voor kiezen om een kat te aaien tijdens het eten of ze te negeren. Zolang ze niet bedelen lijkt het me geen probleem om katten in een restaurant te hebben. Meestal zijn ze heel onopvallend. Ik heb ook weleens ergens tapas gegeten met een kat op schoot. De bediening (van Asia de Cuba op het Janskerkhof) kwam vragen of ze de kat weg moesten halen maar hij was heel lief en bleef braaf liggen. Ik hou er wel van.

 • 6 november, 2012 om 12:03
  Permalink

  Ik ben het ermee eens dat katten uit de keuken moeten blijven. Ik vind liever geen kattenharen in mijn eten. Maar als katten in het restaurant of cafe zelf rondlopen en af en toe een aai komen halen vind ik dat persoonlijk juist heel erg leuk.

 • 6 november, 2012 om 11:44
  Permalink

  Denk niet dat je daar bang voor hoeft te zijn Jeroen, katten houden niet zo van Italiaans eten.

 • 6 november, 2012 om 11:19
  Permalink

  Een kat die vrijuit door een restaurant wandelt terwijl je aan het eten bent, vind ik echt niet kunnen. Het zijn lieve beesten, maar ik hoef geen haarbal op mijn pizza quattro formaggi.

 • 1 november, 2012 om 14:47
  Permalink

  Goede aanvulling met het filmpje.
  Ik zou het niet weten hoor… of ik een kat in een restaurant zou willen tegenkomen, vind ik wel een beetje vies.

 • 30 oktober, 2012 om 13:13
  Permalink

  Eens hoor! Ik vind het zeker geen fris idee dat er katten rond lopen in een restaurant. ZEKER niet in de keuken! Al zijn ze natuurlijk wel handig voor het wegjagen van de muizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.