‘Nederlands curlingteam naar Olympische Spelen 2018’

Lachwekkend, saai en onbegrijpelijk. Het is slechts een greep uit de reacties die je krijgt op de zin: ,,Ik ga morgen Curling spelen.” Nee, je kan niet bepaald zeggen dat Curling een geliefde en populaire sport is in Nederland. Toch zet de Nederlandse Curling Bond (NCB) in op Nederlandse deelname op de Olympische Spelen in 2018.

Om een eerlijk oordeel te geven over curling, ging ik het spelletje zelf maar eens spelen. Op een zaterdagmorgen meldde ik me bij schaatshal de Vechtse Banen. Curling Club Utrecht (CCU) is daar elke zaterdagochtend te vinden om een fanatiek potje te spelen.

Moeilijker Dan Het Lijkt

Na een paar pogingen blijkt dat het veelgebruikte cliché: ‘Het is moeilijker dan het lijkt’, ook voor curling opgaat. Evenwicht, precisie, fanatisme en een paar sterke bovenbeenspieren zijn een paar kwaliteiten die geen overbodige luxe zijn als je curling speelt. Dat topsporters op de Olympische Spelen thuishoren, kan ik me wel voorstellen. Maar toch vind ik het moeilijk te geloven dat wij als Nederland de OS18 ook op curlinggebied onveilig kunnen gaan maken.

Magrietha Voskuilen is van de NCB en gaat over topsport en de ontwikkeling van curling in Nederland. Zij is vastbesloten: ,,We hebben bij de NOC*NSF een verzoek ingediend om financiële middelen te krijgen om onze deelname tijdens de Olympische Spelen van 2018 mogelijk te maken. Het is nog afwachten op hun antwoord, maar we gaan er sowieso voor. Als ze ons verzoek afwijzen, doen we het gewoon via een omweg.”

Extreem

Dat curling best een extreme sport kan zijn, bewijst onderstaande reclame wel:

9 gedachten over “‘Nederlands curlingteam naar Olympische Spelen 2018’

 • 5 november, 2012 om 19:12
  Permalink

  Van oorsprong een Nederlandse sport, dat wist ik niet.
  Ik hoop dat ze 2018 halen. Moet het aantal leden wel flink groeien. Ik heb begrepen dat er nu maar een paar honderd mensen in Nederland deze sport beoefenen.

 • 4 november, 2012 om 13:08
  Permalink

  Geweldig filmpje. Vooral de smiley op de borst.
  Ik zou zelf wel eens curling willen doen. Echt uitgeput raak je er vast niet van, maar het lijkt me best grappig.

 • 3 november, 2012 om 15:30
  Permalink

  Het is natuurlijk een stomme en saaie sport. Maar de humor aan het einde van deze blog heeft mijn dag zeker gemaakt. Ik wil de maker van de blog en de leuke reclame dan ook zeker bedanken voor de glimlach op mijn gezicht.

 • 2 november, 2012 om 14:23
  Permalink

  Even realistisch, Landen investeren in de ontwikkeling van dingen waar ze al goed in zijn (relatief het beste in het eigen land). Dat is niet anders binnen de sport. Nederlanders zijn goed in schaatsen, turnen, etc, waar de regering dan ook meer in investeert dan in andere sporten. Als er geen extra geld komt voor de Curlingbond dan zal deze sport nooit groot worden in Nederland.

 • 2 november, 2012 om 14:15
  Permalink

  haha, leuk bedacht die reclame. Misschien kunnen ze op de manier zoals in de reclame wel naar de Olympische Spelen?

 • 1 november, 2012 om 14:53
  Permalink

  HAHA!

 • 1 november, 2012 om 14:31
  Permalink

  Een aantal jaar geleden heb ik een curling clinic gedaan in Thialf in Heerenveen en het is écht een leuke sport. Ook nog veel moeilijker dan je vooraf zou denken. =)

 • 31 oktober, 2012 om 18:23
  Permalink

  Haha geweldige reclame! Participerende journalistiek, altijd leuk. Zeg eens eerlijk, boeiende sport of geen bal aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.