Protospace FabLab, broedplek van ideeën

In het Protospace FabLab kan iedereen terecht om prototypes te maken. Zo ook modeontwerpster Leonie Smelt en studente Eva Rennen. Zij werken samen aan een productielijn voor designijsjes.

,,We hebben een vorm van een ijsje 3D-geprint,” vertelt Eva, terwijl ze er een glow in the dark robotvorm bij pakt. ,,Met een vacuumvormer willen we om die vorm een mal maken. Daar kunnen dan onze ijsjes in maken, in de verschillende vormen.”

Vriendin Leonie vult aan:,, Hiermee willen we op festivals gaan staan. Dus we hebben heel veel mallen nodig, om zo veel ijsjes te kunnen maken.” Zonder het FabLab zou het uitwerken van dit ijsjesidee een stuk lastiger zijn voor het tweetal. ,,Het 3D-printen van deze vorm heeft 3 euro gekost. Als we dit hadden moeten uitbesteden, had het zo 100 euro gekost. Nu betalen we alleen het materiaal.”

 

Protospace directeur Wouter Pijzel legt uit waar het idee FabLab vandaan komt.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=I2yVjQaMUPo
 

3 gedachten over “Protospace FabLab, broedplek van ideeën

 • 30 oktober, 2012 om 19:34
  Permalink

  Jeetje! Echt bizar zo’n 3D printer 🙂 Laatst was ook op het nieuws dat er in de toekomst misschien voedingsmiddelen uit de 3D printer kunnen komen.. Ben benieuwd of we dat nog meemaken.

 • 30 oktober, 2012 om 14:17
  Permalink

  Wat ongelofelijk gaaf wat ze daar uit het lab laten rollen!

 • 29 oktober, 2012 om 10:09
  Permalink

  Jeetje, wat bijzonder! Je vraagt je af wat er straks allemaal mogelijk is. Geprinte biertjes? Geprinte kaassouflés? Misschien wel geprinte robots die ons helpen in het huishouden… Ben benieuwd wat dit ‘Fab Lab’ nog meer gaat produceren! Ik kijk in ieder geval uit naar die ijsjes. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.