Stickers plakken tegen leegstand

Window Dressing in Den Haag. Window Dressing is ook in Mijdracht te bewonderen.

“Een vriend van mij zei dat ik iets met 3D moesten gaan doen, zo is het balletje gaan rollen.” Dion Pouw, jonge energieke ondernemer, schrijft hier het begin van zijn bedrijf toe aan zijn beste vriend. “Pascal Gabriel is een erg gedreven 3D artiest.” 

 

Dion heeft een achtergrond in de reclamewereld. Zo is Window Dressing begonnen. Het idee is simpel. Het beplakken van winkelruiten om de winkelstraat op te fleuren. De winkelier heeft een lijstje met ideeën. Aan de hand van dat lijstje worden de afmetingen van de winkel in de computer gezet. Zo wordt de winkel precies na gemaakt.

“Window dressing geeft meer mogelijkheden dan alleen het afplakken van de ruimtes. Met QR-codes die we meeprinten kan er een kijkje in de winkel genomen worden.” Deze optie is zelfs uit te breiden met een webwinkel functie. “Mensen klikken dan op een broek en kopen deze direct met hun smartphone.” Dion Pouw, oprichter van 3D Window Dressing, laat trots zien wat er met de QR-codes allemaal mogelijk is.

Zo echt mogelijk

“Het zo echt mogelijk namaken van de ruimte geeft het winkelend publiek een idee van de ruimte die achter de sticker zit.” Zo wordt het winkelplezier van de consument verbeterd. “De stickers zijn natuurlijk niet alleen voor het publiek. Toekomstige klanten weten op deze manier ook wat ze van ons kunnen verwachten.”

Het inrichten van de winkel op de computer gebeurt heel precies. “Als we met de kant hebben besproken wat ze willen zet Pascal, samen met het team, de winkel in de computer.” In de kledingwinkels worden de broeken zelfs op de planken gelegd.

Het ontwerp van de winkel word vervolgens naar een enorme printer gestuurd om daar in delen te worden geprint. Deze stikkers hebben een onwaarschijnlijk hoge resolutie. Het over zetten van een 3D omgeving naar de stikkers kost dus ook wat computerkracht. “Dit is onze ‘Renderfarm’, hier worden de beelden geëxporteerd” vertelt Pascal. “In februari stond er nog maar een, nu staat de hele muur vol met deze computers.”

Meer informatie over 3D window dressing vind je hier

 

6 gedachten over “Stickers plakken tegen leegstand

 • 6 november, 2012 om 11:08
  Permalink

  Goed initiatief! Hopelijk gaan we deze stickers in de toekomst op meer leegstaande gebouwen zien.

 • 4 november, 2012 om 12:56
  Permalink

  Beter dan al die lege winkelpanden met een bordje ‘te huur’. Dat is geen gezicht en het hele straatbeeld wordt er door bepaald.

 • 3 november, 2012 om 15:45
  Permalink

  Gaaf verhaal. Wil dit ook wel op mijn eigen huis. Met een mooi plaatje van een gezellig feestje binnen. Je zou dat window-dressing een beetje bedrog kunnen noemen, omdat je niet precies ziet wat er zich binnen afspeelt. Maar ik vind het tof!

 • 31 oktober, 2012 om 18:17
  Permalink

  Geweldig wat tegenwoordig allemaal kan met die QR-codes!
  Ik wil nog wel even bitchen op de eindredactie, die is hier duidelijk niet gedaan, zonde. Lisa ziet één spelfoutje, maar ik zie er wel meer.

 • 22 oktober, 2012 om 11:07
  Permalink

  Ik ben erg benieuwd of dit de verkoop van zo’n pand doet versnellen.

 • 15 oktober, 2012 om 13:00
  Permalink

  Goed, informatief stukje.
  Leest lekker weg (lees het zelf ook nog even door ivm een spelfoutje). Duidelijk verhaal over window dressing, ik wil nu weer het item zien om te kijken of het aansluit of overeenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.